Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Grundserien avslutad

Featured Image

Sista matchen i grundserien för den här säsongen. Det var upplagt för en rafflande seriefinal i Västervik. Men Eskilstuna Smederna stod för en ganska blek insats.

Eskilstuna Smederna åkte ner till Västervik med inställningen att det skulle vara en värdemätare inför det stundande slutspelet.

Det var en jämn inledning på matchen. De två första heaten slutade tre lika. Men det syndes tydligen redan då syndes det att Västervik hade hittat rätt i inställningar och var mycket snabbare på banan.

I det fjärde heatet så kom det första poängövertaget för Västervik och efter det så kunde Smederna aldrig hämta sig och komma ifatt.

I det nionde heatet på toppade lagledartrion in Kacper Woryna istället för Johannes Stark. Det såg ut som att det skulle bli en lyckad toppning då det var 5-1 läge ut ur första kurvan. Sen kom kvällens gigant Fredrik Lindgren flygandes förbi och Vadim Tarasenko lyckades tråckla sig förbi andra kurvan och så var det 5-1 åt andra hållet istället. Där och då gick luften ur Smederna.

Resten av heaten efter paus slutade lika. Ställningen ställdes tillslut till 52-38 dvs samma som i mötet i Eskilstuna så det krävdes ett skiljeheat för att dela ut bonuspoängen. Där ställdes Kacper Woryna mot Fredrik Lindgren.

Kacper tog starten som men som många gånger tidigare under kvällen så visade Fredrik hög fart på banan och lyckades ta sig förbi Kacper.
Därmed så åker Eskilstuna Smederna från Småland poänglösa.

” – Det var väl ingen höjdarinsats från vår sida, absolut inte. Helt klart underpresterade vi på flera positioner. Och de krossade oss på svensksidan, förlusten i sig är inte hela världen men det hade varit skönt om vi fått till en vändning och förstått vad vi inte gjorde rätt.” säger Jerker Eriksson till Eskilstuna-Kuriren efter matchen.

Eskilstuna Smederna

  1. Michael Jepsen Jensen 8p
  2. Kacper Woryna 11+1p
  3. Grigorij Laguta 6p
  4. Andzejs Lebedevs 2+2p
  5. Pontus Aspgren 10p
  6. Johannes Stark 1+1
  7. Joel Kling körde ej.

Nu väntar ett litet uppehåll för Eskilstuna Smederna innan semifinalerna drar igång. Första semifinalen avgörs den 28 September.

Dela nyheten: