Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Gedigen laginsats när Smederna besegrade Vargarna: ”Alla levererar”

Featured Image

Strålande sol och en övertygande hemmaseger, det är vad som mötte publiken när Smederna fick besök av Vargarna.

Det blev ytterligare en storseger för Smederna nä Vargarna gästade Eskilstuna Motorstadion under tisdagen. Redan i första heatet satte Smederna tonen på matchen genom en femetta signerad Smedernas danska duo Michael Jepsen Jensen och Frederik Jakobsen.

När tejpen släpptes i heatet efter såg det först ut som att Vargarna skulle kontra med samma mynt. Smedernas reservpar Joel Andersson och Philip Hellström Bängs tyckte dock annorlunda. En mindre lyckad start från de båda förvandlades till en fyrtvåa på mindre än ett varv. En femetta till i det tredje heatet, denna gång av Smedernas Patryk Wojdylo och Frederik Jakobsen, gav en ledning på hela tio poäng.

Därefter drog Smederna iväg allt mer. När kvällens femton heat var körda stod det inte en enda nolla i Smedernas protokoll. I tolv av heaten var det en Smedförare som korsade mållinjen först, vilket även innebär tolv heat med poängövervikt. Slutresultatet skrevs till hela 62–28, vilket innebär tre raka segrar och ett allt starkare grepp om tredjeplatsen i tabellen.

Efter matchen står Smedernas lagledare Felix Andersson och andas ut i depån.

– Efter allt strul som varit sedan i söndags, med Kims (Nilsson) operation och (Maksym) Drabiks sjukdomsfall, så… Folk verkar tro att det här var en plan, att vi skulle köra med budgetlag, men det var det inte. Man blev ju ändå lite orolig, för Vargarna kan överraska. Så det känns skönt att vi redde ut det. Sen blev det mycket större siffror än vad jag hade kunnat tro, säger Felix.

Med sju matcher körda och den första bonuspoängen säkrad har Smederna onekligen kommit igång. Detta efter en något svajig start på säsongen, en start på säsongen som Felix dock inte är allt för missnöjd med.

– Jag skulle vilja säga att den enda matchen jag är besviken på den här säsongen är Indianerna hemma. När vi var i Motala och Wojjan (Patryk Wojdylo) missade flyget… Det kan ju inte vi påverka. Att vi fick köra riders för honom där kanske inte var det mest optimala.

– Sen är det ganska många nya grabbar i laget i år. Nu har vi liksom taktat in, alla har träffats några gånger. Man vet hur man funkar både på banan och utanför banan. Jag tycker inte det är någon stor skillnad egentligen, det är bara att vi kommit in i det nu.

Är det någon eller något du vill lyfta fram extra efter den här matchen?

– Det är omöjligt att lyfta fram en förare efter en sån här match, när alla levererar. Ska man lyfta fram något så…

Felix funderar en kort stund innan han fortsätter:

– Philip gör en jättestark tävling. Han var besviken med sig själv och sin poängskörd förra veckan, men steppar upp idag. Han är inte alltid först iväg ifrån start, men kämpar, sliter och kör om. Joel, som fått stå på sidan vid några tillfällen, kommer in och gör riktigt bra ifrån sig. Så det är väl reserverna man skulle vilja lyfta isåfall.

 

Text: Pontus Lindell
Foto: Erik Kruse
Dela nyheten: