Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Frederik Jakobsen till Smederna

Featured Image

Lagledningen har precis gjort klart med ett nyförvärv. Det handlar om den 26-årige dansken Frederik Jakobsen.

Den svenska speedwaypubliken känner igen honom efter flera fina framträdanden i Dackarna. Av olika anledningar har han inte kört i Sverige under 2023, men nu är det dags igen!

– Vi hade kontakt med Frederik redan i vintras, men då ville han vänta och se hur säsongen 2024 skulle bli. För ett par veckor sedan hörde han av sig och meddelade att han var intresserad av att komma till Eskilstuna Smederna. Efter lite funderingar internt och bollande av olika laguppställningar kunde vi hitta en överenskommelse, säger Jerker Eriksson.

– Jag är väldigt glad över att representera Smederna resten av säsongen 2024. Det är en klubb jag alltid har beundrat i Sverige och en bana jag verkligen gillar att köra på. Jag ser fram emot att träffa alla och fortsätt kämpa för bästa möjliga resultat för klubben, säger Frederik Jakobsen.
 
Med anledning av att Jakobsen ansluter måste en förare skrivas ut ur truppen. Det blir Grzegorz Zengota. ”Zengi” kommer fortfarande att ha ett kontrakt med Smederna och det är fullt möjligt att skriva in honom i truppen igen.
 
– Vi har haft diskussioner med Zengi en längre tid då han har flaggat för att han gärna är mer hemma i Polen med sin familj utöver de uppdrag han har i Ekstraliga och individuellt. Trots det har Zengi gett 100% varje match han varit här och kämpat för laget. När möjligheten med Jakobsen dök upp pratade vi med Zengi hur han ville göra och vi kom ömsesidigt överens om att han skrivs ut ur truppen för nu, säger Jerker Eriksson.
 
Frederik Jakobsen kommer in i truppen med 1,875 i snitt och representerar även Ostrow (PL) och Fjelsted (DK).

 

 

Dela nyheten: