Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Fortsatt obesegrade på hemmaplan

Featured Image

Det var upplagt för riktig rysare inför kvällens match mot Dackarna, och vilken fest Eskilstuna Smederna bjöd publiken på. En jämn match som inte avgjordes först sista heatet.

Dackarna ställde upp med sista absolut bästa lag, med GP-stjärnor som Tai Woffinden, Maciej Janowski och Jason Doyle.

” – Det är inspirerande att möta Dackarna när de kommer med hela deras starka uppställning. Det är såna här matcher man ser fram emot, det blir en riktig värdemätare för oss ikväll” säger lagledare Jerker Eriksson inför matchen.Det visade sig han skulle få rätt. Matchen startade jämnt, efter tre heat så var ställningen nio lika. I det fjärde heatet lyckades Dackarna få ett övertag efter en fyrtvåa. Sen var det jämt igen med tre nya heat som slutade oavgjort. Dackarna lyckades få övertaget i ett heat till innan paus, och i ställningen i paus var 25-29.

I paus sa Stefan Jarl, ”- Jag tycker vi slarvar bort en del poäng, vi har ju de där tre och två poängerna, men tappar de under heaten.”

Eskilstuna Smederna lyckades få poängövertag för första gången för kvällen direkt efter paus i heat 10, och i heat 12 så visade Grigorij Laguta och Gleb Chugunov vägen genom kvällens första femetta, och Smederna hade vänt på matchen. Nomineringsheaten skulle visa sig bli en riktig nagelbitare. Det första slutade 3-3, det andra så tog Dackarna en femetta och luften gick lite ur publiken. I det sista heatet så var det Laguta och Pontus Aspgren som rullade ut till tejpen mot Woffinden och Doyle. Det krävdes minst en femetta för att vinna, och som de gjorde det. Pontus Aspgren visade att han har i GP serien att göra och kör ifrån båda GP-stjärnorna och tar den välbehövliga femettan för vinst! Slutresultatet ställs till 46-44 och vi tar med oss två poäng och är fortsätt obesegrade på hemmaplan!

Publik: 1631st

Eskilstuna Smederna

  1. Michael Jepsen Jepsen 6+1p
  2. Grigorij Laguta 10+2p
  3. Gleb Chugunov 9+1p
  4. Andzejs Lebedevs 6+1p
  5. Pontus Aspgren 11+2p
  6. Johannes Stark 4+2p
  7. Max Belsning 0p

Nästa match för Eskilstuna Smederna är borta mot Rospiggarna redan på torsdag, 12/8.

Dela nyheten: