Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Formstarka förare tillbaka när Smederna tar emot Dackarna

Featured Image

Ny vecka innebär nya möjligheter. Efter förra veckans förlust gör Smederna flera förändringar i startsjuan.

En kalldusch var vad Smederna fick uppleva förra veckan i Gislaved. Trots att man kom till arenan med en övertygande seger i bagaget, rann poängen iväg i rask takt. Redan samma kväll konstaterade lagledare Jerker Eriksson att det var en kväll att glömma.

– Från den här matchen tar vi inte med oss någonting tycker jag. Då får vi nog stryk nästa tisdag också. Vi får ta med oss Västerviksmatchen, det är den vi får ha i bakhuvudet, lät det efter matchen.

När det nu är dags för ny match är det Dackarna som står på schemat. Laget från Målilla kommer till Eskilstuna, för ett möte mellan två lag som gjort upp om guldet ett flertal gånger senaste åren. Det är också ett lag som förra veckan gjorde precis tvärtemot vad Smederna gjorde.

Dackarna inledde säsongen 2024 med vinst mot Piraterna, förlorade Dackarna två raka matcher mot Indianerna och Rospiggarna. Det var alltså ett Dackarna med två förluster i bagaget som förra veckan tog emot Vargarna i Målilla. Där blev det en ungefär lika stor vinst för Dackarna, som det blev förlust för Smederna.

Efter förra veckans match väljer Smedernas lagledare att göra flera förändringar i startsjuan. Joel Andersson och Anton Jansson får båda stå över denna vecka. Istället kommer Grzegorz Zengota och Rohan Tungate tillbaka in i laget.

Grzegorz kommer från en fredagsmatch i Polen. Där plockade han elva poäng på fem heat, när hans Leszno föll med 43–47 mot Maksym Drabiks (10+1 på fem heat) Czestochowa. Rohan, som missat två raka smedmatcher, körde så sent som under söndagen i Polen. Där körde australiensaren in 12 poäng för sitt Rybnik. Dessförinnan blev det 13 av 15 möjliga, när han ledde sitt brittiska lag Oxford Spires till seger mot Leicester Lions med 46–44.

 

Laguppställningar
Eskilstuna Smederna
 1. Maksym Drabik
 2. Patryk Wojdylo
 3. Rohan Tungate
 4. Grzegorz Zengota
 5. Kim Nilsson
 6. Vadim Tarasenko
 7. Philip Hellström Bängs
Dackarna
 1. Andzejs Lebedevs
 2. Filip Hjelmland
 3. Rasmus Jensen
 4. Ryan Douglas
 5. Timo Lahti
 6. Avon von Dyck
 7. David Bellego

 

Text: Pontus Lindell
Foto: Erik Kruse
Dela nyheten: