Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Förlust i Västervik: ”Tuffa motståndare”

Featured Image

Smederna kämpade hårt för att hänga på serieledande Västervik på bortaplan. Tyvärr räckte det inte hela vägen, utan hemmalaget seglade iväg till en vinst.

Redan i första heatet gick Västervik ut och visade att man inte skulle ge Smederna en lätt match. Den flerfaldige världsmästaren Tai Woffinden höll Smedernas Robert Lambert bakom sig i fyra varv, samtidigt som Mads Hansen styrde mot en heatseger. 5–1 till Västervik var ett faktum. Joel Andersson hade dock andra tankar i huvudet. En heatseger gav 3–3 i andra heatet, efter att plats 2–4 skiftade från start till mål. Detta följdes upp av en fyrtvåa till Västerviks gamla smedförare Fredrik Lindgren och Gleb Chugunov, innan Timo Lahti gick ut och presenterade sig för smedfansen. En heatseger framför en annan gammal smed, Mikkel Michelsen, samtidigt som Joel Andersson återigen stod för en fin styrning, gav 4–2 i heatet. 14–10 i första sladdpaus.

Efter sladdpausen var det dags för första heatsegern från annat än bana ett. Smedernas Maksym Drabik höll Västerviks Jacob Thorssell bakom sig i ett tight första varv, innan han drog ifrån till en komfortabel seger. Michael Jepsen Jensen fortsatte ha en tung kväll, med sin andra raka nollpoängare. Svenske världsstjärnan Fredrik Lindgren ”försvann som en löning i januari” i sjätte heatet, som speakern i Småland uttryckte det. Efter sig hade han två smeder i form av Lambert och Philip Hellström Bängs. I sista heatet innan sladdpaus visade Drabik att en heatseger i heat fem inte räckte. I heat sju gick han ut och tog ytterligare en, vilket fastställde resultatet efter sju heat till 23–19.

Därefter började dock Västervik segla iväg. Två femettor i heat 8 och 10, med en fyrtvåa till Smederna däremellan, utökade ledningen inför den långa sladdpausen till 35–25. En dubbeltoppning i heat 11, där Drabik och Lambert ersatte Lidsey och Hellström Bängs, slutade med en fyrtvåa. När samma förare kom ut i sitt ordinarie heat direkt efteråt blev resultatet 3–3. I heat 13 var saken dock klar. Efter hemmalagets fjärde femetta för kvällen fick hemmapubliken jubla, då ytterligare en seger var säkrad.

{!A}

I väst fem fick smedfansen möta lagets nya förare Timo Lahti. Den finske kanonen presenterades av Smederna igår, bara en dag efter att Rospiggarna meddelade att man bröt med honom. Det var inte bara på sociala medier det hela uppfattades som snabba puckar.

– Jag fick veta det igår, säger Timo med ett leende när det snabba klubbytet kommer på tal.

Trots att han igår vaknade ovetandes om att han skulle avsluta dagen presenterad för en ny klubb, var det inget problem att förbereda sig för att köra redan idag.

– Det är ingen stor skillnad. Vi kör flera gånger i veckan, så det var okej. Självklart blir det lite med grejerna, men inget speciellt. Som sagt, vi kör nästan varje dag.

Finlands bästa förare inledde kvällen med en trepoängare och avslutade den med en tvåpoängare, efter att ha förlorat en tät kamp mot Fredrik Lindgren.

– Det är tuffa motståndare. Dom är serieledare och har ett väldigt starkt lag Jag startade matchen bra, sen hade jag några sämre heat och avslutade okej. Men det var inte tillräckligt för laget idag, berättar Timo om sina känslor efter matchen.

Kör du imorgon?

Timo svarar med ett mystiskt leende, innan han konstaterar:

– Jag hoppas jag möter alla fans där och att vi vinner imorgon.

{!B}

Stefan Jarl, en av Smedernas lagledare, väljer att vara optimistisk efter kvällens förlust.

– Jag tycker ändå vi gör en bra match. Vi är ändå med och hugger i början och håller det jämnt en bit in i matchen. Med lite stolpe in så hade vi kunnat varit med ännu längre och då vet man inte vart det hade tagit vägen, säger Stefan efter matchen.

Västervik ställde denna kväll upp med tre GP-förare i truppen, kompletterat med ett flertal vassa förare i form av bland annat Smedernas gamla guldhjälte Gleb Chugunov. Samtidigt saknade Smederna en av sina toppförare.

– Det gör ju skillnad såklart och de har ju ett bra lag. Men det är ju bara namn på pappret liksom, vi är ju med och stör dom ändå. Mikkel hade sju poäng innan nomineringen och Chugunov hade väl sex poäng, så det går ju att slå dom på banan. Tai nollar i sista mot Timo och Lambert. Dom är inte odödliga på något sätt, konstaterar Stefan.

Vad tycker du om Philip Hellström Bängs insats i sin första match i ordinarie smedväst?

– Jag tycker han gör det klart godkänt. Vi ville ju egentligen inte toppa bort honom där efter paus, men vi kände att vi behöver göra ett försök. Tyvärr så var det hans heat som stod där och han fick kliva åt sidan. Men vi gav tillbaka det i nomineringen till honom.

Förutom Philips körning ser Stefan ytterligare några ljuspunkter från kvällen som han väljer att dela med sig av.

– Jag tycker Drabik är bra idag. Jag tycker Lambert kämpar sig in i matchen. Sen tycker jag framförallt Joel gör det bra, avslutar Stefan Jarl.

Imorgon väntar en hemmamatch mot Indianerna. Artikel inför den matchen kommer under morgondagen.

Eskilstuna Smederna
1. Robert Lambert, 11+1 poäng (1,2,3,1,3,1)
2. Philip Hellström Bängs, 2+1 poäng (0,1
,1,0)
3. Jaimon Lidsey, 1 poäng (0,0,1)
4. Maksym Drabik, 12 poäng (2,3,3,3,0,1)
5. Timo Lahti, 6 poäng (3,1,0,0,2)
6. Michael Jepsen Jensen, 1 poäng (0,0,1)
7. Joel Andersson, 4 poäng (3,1,0)

Västervik
1. Tai Woffinden, 8+3 poäng (2,1,3,2,0)
2. Mads Hansen, 7+2 poäng (3,1
,2,1)
3. Fredrik Lindgren, 13+1 poäng (3,3,2
,2,3)
4. Gleb Chugunov, 6 poäng (1,0,3,2)
5. Mikkel Michelsen, 10 poäng (2,2,0,3,3)
6. Anton Karlsson, 1+1 poäng (1,0,0)
7. Jacob Thorssell, 8+2 poäng (2,2,2
,2*)

Dela nyheten: