Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Förlust i premiären: ”Det finns mycket positivt att ta med”

Featured Image

Två saknade heatledare blev för mycket för Smederna mot ett hungrigt hemmalag. Rospiggarna kopplade greppet från första heat och släppte aldrig taget.

Det blev en tuff kväll för Smederna. Rospiggarna inledde starkt och hade efter åtta heat kört till sig en ledning på 16 poäng. Man var snabbare från start och trots hårt kämpande smeder lyckades Hallstavikslagets förare hålla tätt bakåt. Trots att Smederna hittade tempot mot slutet räckte det inte till. Rospiggarna vann premiären med 49-41.

– Vi visste när vi satte oss i bilen att det skulle bli en tuff match. Rospiggarna är bra hemma, särskilt när banan är såhär. De har killar i laget som är duktiga på den här banan, säger Felix Andersson, Smedernas ”nya” lagledare.

– Sen gav vi bort matchen lite i början. Kolla de sista heaten, hade vi varit på så från start hade vi kunnat vinna. Det finns mycket positivt att ta med. Det var ganska många nya killar i laget, och jag tycker vi har jobbat bra ihop.

{!B}

Nästa vecka är det dags för årets första hemmamatch. Västervik kommer på besök, med en storseger mot Lejonen i ryggen.

– Nästa match är en ny tuff match hemma mot Västervik. Många har tippat dem som favoriter till att vinna guldet, så det är klart det blir det tufft. Nu ska vi smälta det här i bilen hem, och sen får vi fundera på nästa vecka, säger Felix Andersson.

{!A}

Tre av Smedernas nyförvärv var med i dagens trupp, och bäst gick det för Jaimon Lidsey. Australiensaren tog 8+1 i sin första match för Smederna, och trivs redan i laget.

– Stämningen är god och även om det bara är första matchen känns allt bra. Jag är glad att vara här, säger Jaimon Lidsey.

Lidsey avslutade matchen med att ta en femetta och en fyrtvåa tillsammans med Robert Lambert, matchens bästa poängplockare. Lambert plockade 17 poäng på sina sex heat, och är en förare Lidsey är glad att få köra med.

– Robert är en bra kille att ha i laget. Han är en duktig förare och följer man honom hamnar man i rätt spår.

Nästa vecka är det dags för hemmamatch mot Lidseys förra klubb Västervik, han hoppas få chansen att presentera sig för Eskilstunafansen.

– Jag ser fram emot att få träffa alla hemma nästa vecka och sedan resten av året, avslutar Jaimon Lidsey.

Rospiggarna – 49 poäng
1. Kai Huckenbeck, 8+1 poäng
2. Victor Paloovara, 5+1 poäng
3. Timo Lahti, 14 poäng
4. Grzegorz Zengota, 6+2 poäng
5. Antonio Lindbäck, 1+1 poäng
6. Dimitri Bergé, 6+1 poäng
7. Kim Nilsson, 9 poäng

Smederna – 41 poäng
1. Michael Jepsen Jensen, 10+1 poäng
2. Mateusz Swidnicki, 0 poäng
3. Robert Lambert, 17 poäng
4. Patryk Wojdylo, 4+2 poäng
5. Jaimon Lidsey, 8+1 poäng
6. Philip Hellström Bängs, 1 poäng
7. Joel Andersson, 1+1 poäng

Dela nyheten: