Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Förkrossande seger i Avesta

Featured Image

Det var upplagt för spännade och tajt speedway i Avesta när premiäromgången av årets BAUHAUS-liga drog i gång på tisdagskvällen. Men Eskilstuna Smederna visade sig vara urstarka och krossade Masarna.

Det var tajt till en början, efter tre heat så stod det 9-9 lika mellan de två lagen som har vunnit SM-guld de fyra senaste åren. I det fjädre heatet så kunde Eskilstuna Smederna dra ifrån med en ”femetta” och sedan följa upp det med en till i heatet efter.

Efter det så kunde Masarna aldrig komma ifatt. Smederna bjöd inte på ett enda poängtapp under hela kvällen.

En som visade storklass var ”masen” Pontus Aspgren som flög fram på ovalen i Dalarna. Aspgren plockade imponerade 13+1 från väst nummer 5.

”- En riktigt bra kväll. Jag är supernöjd!” kommenterade en mycket nöjd Pontus efter matchen samtidigt som han tog emot ryggdunkningar från lagkamrater.

En annan som visade bra fart var kaptenen Michael Jepsen Jensen som plockade 12+1 poäng. Även Johannes Stark gjorde debut för sin moderklubb i högsta serien, körde in 2 poäng på två framträdanden.

”- I det första heatet gör jag bort mig på banan och väljer fel linjer, andra heatet gick bättre med har fortfarande en del att jobba på.” säger Johannes efter matchen.

Kvällens poäng
1. Michael Jepsen Jensen 12+1
2. Aleksandr Loktaev 10+1
3. Gleb Chugunov 10+2
4. Andzejs Lebedevs 8+2
5. Pontus Aspgren 13+1
6. Joel Kling 2
7. Johannes Stark 2

Nästa match för Eskilstuna Smederna är hemmamatch mot Lejonen 8/6

Dela nyheten: