Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Efter premiären: ”En perfekt start”

Featured Image

Det var dags för hemmapremiär i Bauhausligan när Rospiggarna kom på besök till Eskilstuna. Det blev en match i hemmapublikens smak.

Smederna fick en bra start på matchen när det brittiska GP-paret Robert Lambert och Dan Bewley körde in en femetta. I det andra heatet svarade gästerna med en fyrtvåa. Därefter var det Smederna för hela slanten. Efter fyra heat ledde hemmalaget med 17–7. I det sjunde tangerade Daniel Bewley banrekordet på 57,3. Smederna fortsatte att mata på och ledde i paus med 40–20.

Slutresultatet skrevs tillslut 59–31 till Eskilstuna Smederna.

Lagkapten Michael Jepsen Jensen delar med sig av sina tankar efter matchen.

– Det var en ganska bra insats från vår sida, jag tycker att det bjöds på bra racing på en bra bana. Vi hade väldigt bra stämning i laget så det kändes bra.

Hur var känslan för egen del?

– Helt okej, jag testar fortfarande lite olika grejer, det känns som att jag hittar mer och mer rätt. Jag är missnöjd med ett heat annars kändes det bra, säger Michael Jepsen Jensen.

Daniel Bewley debuterade för klubben, han körde riktigt bra och tangerade även banrekordet.

– Det var en perfekt start på säsongen, både för mig och för laget. Det kändes riktigt bra, jag har härliga lagkamrater och det är fantastiska fans här i Eskilstuna.

Daniel förväntar sig en bra säsong i Sverige.

– Vi har ett bra lag, det kändes väldigt bra att köra i par med både Robert Lambert och Kacper Woryna. Nu är det tidigt på säsongen men jag tror att vi har goda chanser att gå långt, säger Daniel Bewley.

Bewley var inte den enda britten som levererade i debuten för Smederna. Robert Lambert plockade 14+3 poäng.

– Jag är väldigt nöjd med min och lagets insats, det var skönt att få börja bra i klubben. Det var synd att jag tappade en poäng men det får vi ordna upp i nästa match.

Lambert fortsätter.

– Jag gillar den här banan, det är en riktig racingbana. Det var kul att köra idag när alla verkligen var påkopplade, nu ser vi fram emot nästa match, säger Robert Lambert.

Utöver segern ikväll kan klubben även glädjas åt att kvällens publiksiffra var 3031. I nästa match väntar returmatch mot Rospiggarna på bortaplan.

Smederna: 59 poäng
1. Robert Lambert 14+3 poäng (3,3,2,3,1,2)
2. Daniel Bewley 15+2 poäng (2
,3,3,2,2,3)
3. Kacper Woryna 12 poäng (3,3,3,3)
4. Michael Jepsen Jensen 12+2 poäng (2
,0,2,3,2,3)
5. R/R
6. Grzegorz Zengota 5+2 poäng(2,2
,1*)
7. Joel Andersson 1 poäng (0,1,R)

Rospiggarna: 31 poäng
1. Timo Lahti 2+1 poäng (0,1,0,1)
2. Andzejs Lebedevs 11 poäng (1,2,3,2,3,R)
3. Kai Huckenbeck 6 poäng (1,1,2,1,0,1)
4. Kevin Wölbert 0 poäng (0,0,N,0)
5. Kim Nilsson (1,R,FX,N,N)
6. Daniel Henderson 3+2 poäng (1,TT,1
,1*)
7. Victor Palovaara 8 poäng (3,0,2,1,2)

Dela nyheten: