Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Chans till revansch mot Dackarna: ”Vi tänker vinna”

Featured Image

Sommarvärme, strålande sol och en match mellan två av Bauhausligans giganter; det är vad som väntar publiken på Eskilstuna Motorstadion kommande tisdag. Det blir en drabbning mellan två formstarka lag, där det hungrigaste laget vinner.

Förra veckan var Smederna nere i Målilla för ett möte mot Dackarna. Det blev en förlust med 46–44, efter att hemmalaget vände underläge till vinst med en femetta i sista heatet. På tisdag får Smederna chans till revansch, när Dackarna kommer till Eskilstuna för ett returmöte. Det är två jämna lag som båda hittat formen. Dessutom ska lagen inte bara ska göra upp om själva matchen, utan även säsongens första bonuspoäng.

När det under söndagen bjuds på division 1-speedway på Eskilstuna Motorstadion, står Smedernas lagledare Felix Andersson i solen och blickar ut över banan. Han har goda förhoppningar inför tisdagens returmöte mot Dackarna och tror att även bonuspoängen hamnar i Eskilstuna. En bonuspoäng som förhoppningsvis inte blir årets enda.

– Ska vi vinna matchen ska vi klara av att vinna med mer än två poäng, så då tar vi ju bonusen. Det känns inte så farligt, säger Felix om tisdagens chanserna och fortsätter:

– Vi har haft en tuff start på säsongen och förlorade i Kumla, Hallstavik och Västervik hemma. Men det var ju inte så stora förluster. Nu när serien vänder och vi har fyra hemmamatcher så har vi en god möjlighet att kunna vinna dom matcherna och ta bonusen. Så det är väl bra.

{!B}

Hur känns stämningen i laget?

– Det känns bra. Det var samma go i laget i tisdags som det var nere i Gislaved och som det var mot Piraterna hemma. Det är egentligen det viktigaste. Att vi förlorade matchen i sista heatet – alltså Dackarna är ett bra lag. Dom hade liksom Bewley och Janowski i sista heatet. Så det känns bra i laget. Vi har goda chanser att vinna på tisdag, berättar Felix.

Just Daniel Bewley körde förra året för Smederna. Han slog banrekordet flera gånger och var en stark bidragande orsak till att guldet hamnade i Eskilstuna. Nu kommer han för första gången tillbaka till Smedstadion, denna gång körandes för ett annat lag. I laget kör även Smedernas gamla guldhjälte Andzejs Lebedevs. Att Dackarna har två gamla smedstjärnor i laget är ingenting Felix tror kommer göra någon nämnvärd skillnad för matchens utgång.

– Det är ju ganska vanligt att det kommer förare som kört hos oss. Det är bara kul att dom kommer hit, jag tror publiken tycker det är kul att se dom. Det är inget speciellt, det är speedway, vi är vana att man kör ihop ena dagen och inte ihop andra dagen, förklarar Felix.

Förutsättningarna inför tisdagens match ser perfekta ut. Vädret ser lovande ut och publiken kan förvänta sig en spännande match. Det finns med andra ord inga anledningar för publiken att stanna hemma.

– Det ska väl vara 28–29 grader och sol. Det blev sommarlov förra veckan. Dackarna har vi ju haft några finalduster med och det brukar vara roliga matcher. Det kommer vara två bra lag och vi tänker vinna, avslutar Felix Andersson.

Klicka här och säkra din plats på Eskilstuna Motorstadion!

Eskilstuna Smederna
1. Robert Lambert
2. Jaimon Lidsey
3. Maksym Drabik
4. Michael Jepsen Jensen
5. Kacper Woryna
6. Philip Hellström Bängs
7. Joel Andersson

Dackarna
1. Maciej Janowski
2. Ludvig Lindgren
3. Rasmus Jensen
4. Daniel Bewley
5. Andzejs Lebedevs
6. Sammy Van Dyck
7. Filip Hjelmland

Dela nyheten: