Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Avgjort redan efter tolfte heatet

Featured Image

Det var en laddad stämning i luften över Eskilstuna Motorstadion. Två och halv timme före start så drog ett riktigt oväder in, reklamskyltar flög och regnet vräkte ner men våra emineta banfunktionärer fick ordning på banan och vilken racing vi fick se.

Starten på kvällens tävling blev lite förskjuten pga regnvädret som drog in, banpersonalen lyckades med att preparera banan till en riktigt racingbana och att det skulle gå fort.

Redan i det första heatet så visade Eskilstuna Smederna vad de ville med den här kvällen. Michael Jepsen Jensen och Kacper Woryna tog en femetta och Eskilstunapubliken fick fortsätta festen från förra veckan.

En fest som aldrig tog slut den kvällen. Masarna kom aldrig in i matchen och det lyste glädje om smedförarna när de kom in i depån efter heaten.

Redan inför nomineringsheaten så var matchen avgjord efter att Smederna tog fyra stycken femettor på fem heat. Slutsiffrorna ställdes till 56-34 och Smederna tar med sig 3 poäng i bagaget.

”- Banan var tuff idag, det kom en rejäl regnskur innan så det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss, men vi kom igång och det var riktigt bra drag i banan och det krävdes mycket mod i dag och hålla gas. Jag tycker att alla killar krigade på bra idag, och det visar ju poängen också” säger Jimmy Jansson efter matchen.

Eskilstuna Smederna

  1. Michael Jepsen Jensen 12+1p
  2. Kacper Woryna 10+3p
  3. Gleb Chugunov 10p
  4. Andzejs Lebedevs 13+2p
  5. Pontus Aspgren 9p
  6. Max Belsing 0
  7. Johannes Stark 2p

Publiksiffra: 1536st

Nästa match för Eskilstuna Smederna är borta mot Lejonen nästa tisdag 3/8

Dela nyheten: