Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Återigen visar Smederna hur starka de är

Featured Image

Eskilstuna Smederna visar ännu en gång hur starka de är. Lejonen bjöd upp till rejäl kamp när de båda lagen möttes på Eskilstuna Motorstadion under onsdagskvällen.

Det visade sig att det skulle bli en jämn tillställning på Eskilstunaovalen. Luften gick ur de 1152 åskådarna redan i andra heatet när Andzejs Lebedevs gick omkull i första kurvan och försvann in under luftstaketet. Lejonen gjorde då ett ryck och ledde med 8 poäng efter heat 5 och Eskilstuna Smederna hade ett underläge för första gången iår.

Sen kom lagmaskinen Smederna igång. Efter ett kortare peptalk inför heat 8 så gick de ut och tog två raka femettor och det var lika resultat inför pausen. Lejonen öppnade dock bäst efter paus och tog tillbaka en femetta. Smederna lyckades återigen hämta ikapp det och inför nomineringsheaten så var det återigen lika på resultattavlan.

Lagen följdes åt i de två första nomineringsheaten. När Michael Jepsen Jensen cykel tvärdog när han släppte kopplingen i det andra heatet så tog Pontus Aspgren som så många gånger förr en ytterst viktig heatseger. I det sista heatet så hängde det på publikfavoriterna Grigorij Laguta och Gleb Chugunov. Och som de gjorde det. De två gick ut och körde ifrån Lejonen Lambert och Berntzon och tog en urstark femetta och ställde slutresultat till 47-43 till Eskilstunapubliken stora glädje. Laguta visade att han riktigt trivs att vara tillbaka i Smederna och firade länge med publiken efter matchen. Slutresultatet ställdes till 47-43

Eskilstuna Smederna
1. Michael Jepsen Jensen 5+2p
2. Grigorij Laguta 12+1p
3. Gleb Chugunov 10+1
4. Andzejs Lebedevs 8p
5. Pontus Aspgren 12p
6. Max Belsing 0p
7. Johannes Stark 0p

Publiksiffra: 1152 st

Nästa match för Eskilstuna Smederna är borta med Dackarna 20 juli.

Dela nyheten: