Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Aspgren matchvinnare mot Piraterna

Featured Image

Det blev en spännande match på RMV Skog Arena i Motala. Ledningen skiftade flera gånger mellan lagen under matchen och i det sista heatet kunde Pontus Aspgren kliva fram som matchvinnare åt Eskilstunalaget.

Det var ett försvagat Smederna som äntrade Motala på tisdagskvällen. Gleb Chugunov kraschade i polska guldhjälmstävlingen sent i igårkväll (måndag). Lagledarna försökte förbrillt att få tag på ersättare, men med sånt kort varsel så är det nästan omöjligt så det blev istället Rides Replacement på Gleb.

”- Det blir lite tuffare, men vi tror alltid på vinst” sa Jimmy Jansson i Facebook live inför tävlingen.

Och tufft blev det.
De tre första heaten slutade helt jämt och i det fjärde heatet kunde Smederna ryka åt sig en liten ledning och följde upp det med en femetta. Sen svarade Piraterna med en femetta så följdes lagen åt genom hela tävlingen.

En som bemästrade en svårkörda banan var Pontus Aspgren som körde in hela 15+1 poäng, och det var Pontus som klev fram som matchvinnare i det sista heatet efter ha tagit starten och tog de sista tre poängen som behövdes för att avgöra matchen.

”- Otroligt nöjd, det var en väldigt tuff match med väldigt kämpig bana. När det blir RR och extra många heat så krävs det lite extra av oss. Men jag tycker vi gör det bra med de förutsättningar vi har” säger en mycket glad Pontus i Facebook Live efter matchen.

Slutsiffrorna skrevs till 43-47

Eskilstuna Smederna
1. Michael Jepsen Jensen 12p
2. Kacper Woyrna 10p
3. Gleb Chugunov RR
4. Andzejs Lebedevs 8p
5. Pontus Aspgren 15p
6. Joel Kling 2p
7. Johannes Stark 0p

Eskilstuna Smedernas nästa match är hemma mot Vetlanda 1/7
Det finns årskort att köpa för att ha företräde till biljetter.

Dela nyheten: