Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Äntligen inleder vi den svenska säsongen!

Featured Image

Under fredagseftermiddagen inleds Smedernas säsong då vi kör Vetlanda lagcup. Flera av lagets svenska förare är med för att komma i form inför premiären av Bauhausligan.

Efter en lång vinter är det dags att dra igång tävlingsverksamheten på de svenska banorna. Det bjuds på bra motstånd när flera av landets bästa förare samlas i Vetlanda på fredag. Smederna kör i det första kvalet klockan 15:00 där de ställs mot Lejonen, Västervik och Njudungarna.

En som är taggad på att göra debut i Smedvästen är Joel Andersson.

– Jag har en riktigt bra känsla inför säsongen, åkningen nu på våren har känts riktigt bra. Jag är riktigt taggad på att representera Smederna i år, det känns som att ett klubbytet var på tiden.

Joel berättar om hur han har förberett sig inför den kommande säsongen.

– Jag har gjort alla dom vanliga förberedelserna med att rusta upp cyklarna i toppskick. Har försökt hålla kroppen i toppskick men haft lite njurproblem över vintern som hållit mig lite tillbaka, men inget som ska påverka säsongen.

Han har stora förväntningar på helgens tävlingar.

– Lagcupen är alltid rolig, när den körs så känns det som att säsongen är igång. Jag tror att vi har goda chanser att dra in ett toppresultat.
Även om det är en form av träningstävling så är tävlingarna viktiga inför säsongen.

– Dem är väldigt viktiga, det gäller att ha så många heat som möjligt i sig när serien drar igång, säger Joel Andersson.

En annan Smedförarare som ser fram emot att dra igång säsongen är Johannes Stark.

– Det finns ingen bättre känsla än när säsongen drar igång. Det är ju det man går och längtar efter hela vintern.

Hur har du förberett dig inför säsongen?

– Jag har åkt väldigt mycket, ägnat mig åt fysträning och granskat noga vad jag behöver förbättra och träna extra på, ute på banan.

Även han tror på ett bra resultat i helgen, för att lyckas kommer det främst krävas en sak av lagets förare.

– Jag tror att vi har goda chanser i helgen. Vi ska ta ett heat i taget och försöker ta oss till A-Finalen, säger Johannes Stark.

Smedernas lag i lagcupen
1. Johannes Stark
2. Joel Andersson
3. Max Belsing
4. Alexander Sundkvist
– Lagledare: Pierre Lund

Under fredagen körs två kvaltävlingar i cupen. De två främsta lagen från båda kvalen kör sedan A–final under lördagen. De lag som kommer trea och fyra i respektive kval kör sedan en B–final under lördagen.

Dela nyheten: