Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Äntligen dags för det vi alla har väntat på: ”Längesen det var en så bra final”

Featured Image

Under tisdagskvällen har det äntligen blivit dags att inleda årets finalmatcher. Vi möter Lejonen och börjar på bortaplan i Gislaved.

Åk med till första finalmatchen i Gislaved med Smederna och Tuna Trafik, boka din biljett här.

Efter att endast ha förlorat en match den här säsongen är det ett lag med gott självförtroende som åker till Småland för att köra SM-final.

Jerker Eriksson konstaterar att det är två starka finallag som möts.

– Det känns bra, det är inspirerande. Det är en riktigt bra final, oavsett hur man värderar lagen så är det två starka lag som möts. Det är ett tag sedan det var så hög kvalité i en final. Vi får hoppas att båda lagen kan starta med sina tilltänkta uppställningar, säger Jerker Eriksson.

Det finns några saker som Smedledaren vill att laget tänker på i bortamatchen.

– De flesta grabbarna har åkt ganska mycket där, det är väl egentligen bara Bewley som endast varit där en gång. Vi måste vara med från start, annars kan det bli riktigt tråkigt. Vi gjorde en bra match där senast, den känslan vill jag att vi tar med oss.

– Ta starterna och ta deras spår i förstasvängarna, då ska de vara jäkligt snabba om de ska köra om oss, fortsätter Jerker.

Det är två väldigt starka och jämna lag som drabbar samman, någonting som kan avgöra finalen är det mentala spelet.

– Det spelar ingen roll om det är final i Polen England eller Sverige, förare känner att nu gäller det lite mer. Det kan bli lite mentalt spel och stress om man skulle hamna efter. Båda lagen har ganska rutinerade förare, men det är nog det mentala och dagsform som kommer att avgöra.

Har du något speciellt resultat du hoppas att ni får med er från Gislaved?

– Det har jag inte, jag tror att det blir två stenhårda matcher. Oavsett om vi skulle få 4-6 poängs övertag i Gislaved så kommer det fortfarande bli lika tufft i Eskilstuna. Men det är klart att det är bättre med fyra poängs vinst än fyra poängs förlust. Jag tror finalen kommer avgöras sent på onsdag, avslutar Jerker Eriksson.

Laguppställningar

Lejonen
1. Patryk Dudek
2. Dominik Kubera
3. Bartosz Zmarzlik
4. Mathias Thörnblom
5. Oliver Berntzon
6. Benjamin Basso
7. Casper Henriksson

Smederna
1. Daniel Bewley
2. Pontus Aspgren (R/R)
3. Robert Lambert
4. Michael Jepsen Jensen
5. Kacper Woryna
6. Grzegorz Zengota
7. Joel Andersson

Dela nyheten: