Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Andzejs Lebedevs klar för sin sjätte säsong med Eskilstuna Smederna

Featured Image

Han har varit en populär förare bland fansen på Eskilstuna Motorstadion under flera år. Nu är det klart att Andzejs Lebedevs fortsätter i Smederna.

”- Att förlänga med Andy var ingen tvekan från varken vår eller Andys sida. Vi kom överens snabbt om en förlängning som blir Andys sjätte säsong för Eskilstuna Smederna. Andy är en krigare som alltid ger 100% för laget och har visat många gånger att han har smedhjärta. Tillsammans ska vi nu göra allt för att bärga klubbens sjätte guldmedalj”, säger Jimmy Jansson, Sportchef.

Lebedevs körde sig in i Smedfansens hjärtan i samband med guldåret 2017 där han hade en otrolig form under säsongen. Andy var i allra högsta grad inblandad i att Smederna kunna skrälla sig till slutspel efter matchen borta mot Piraterna och sedan ta sig fram till en final med en fantastisk avslutning nere i Vetlanda. Säsongen 2020 blev till stora delar förstörd på grund av en skada. Nu är Andy laddad för 2021 med Smederna men han har också många personliga mål med den kommande säsongen.

”- Smederna var mitt första val. Jag känner mig hemma i Eskilstuna, jag trivs bra med lagledarna, deras tankesättet med lagbygget och laganda som dem brukar skapa under säsongen. Dessutom älskar jag Smedernas bana, Sveriges bästa racingbana enligt mig. Under de 5 år jag har kört för Smederna har jag tagit tre SM-guld med laget och nu hoppas jag att vi kan utmana på nytt och vinna SM-guld 2021. När det gäller mina individuella mål inför kommande säsong vill jag framförallt komma upp till hög form för att ta många poäng i Sverige och Polen samt dessutom kvalificera mig till VM och EM. Till sist önskar jag klubben, funktionärerna, ledningen och Smedfansen Gud Jul och Gott nytt år! Vi ses snart på motorstadion”, säger Lebedevs.

Lagbygget Eskilstuna Smederna 2021:

Gleb Chugunov 1,817

Andzejs Lebedevs 1,566

Pontus Aspgren 1,439

Aleksandr Loktaev 1,000

Joel Kling 0,750

Daniel Kaczmarek 0,500

Johannes Stark 0,500

Wille Bäckström 0,500

Dela nyheten: