Skrällen uteblev – slutspelshoppet lever ändå

Peter Karlsson PK, Mikkel Michelsen

Det blev en tung kväll på ICA Maxi Arena i Sannahed igår. Trots avsaknaden av Przedpelski, Larsen och Zetterström gav vi allt, men mot ett Indianerna som åker sin livs speedway just nu räckte det inte. Vi hänger med länge och gör det bra, men tappar tyvärr efter paus. Trots förlusten har vi ett riktigt bra läge på slutspel då vi har lika många poäng som Piraterna som just nu innehar den sista slutspelsplatsen.

Det var med ett riktigt oskönt läge vi åkte de cirka 10 milen till Kumla och Sannahed igår. Inte nog med att Przedpelski och Larsen saknades på grund av skador, lagkapten Zetterström fick stanna hemma med magsjuka. Och det började precis lika illa som “Zorro” mådde, en femetta i baken där Lindgren/Lindbäck fullständigt flög ifrån Pawlicki/Karlsson. I reservheatet efter var Eklöf/Henderson på väg upp mot en femetta i utgång av första böj. Tyvärr får Henderson släppa av då han har mycket högre fart än Eklöf som ligger precis framför. Eklöf kör stabilt heatet igenom och vinner det, bakom kämpar Henderson frenetiskt men kommer aldrig förbi hemmaparet. I det tredje heatet tänder vi till rejält. Firma Laguta/Karlsson strålar och kör riktigt snyggt in lagets första femetta. 9-9 och helt lika, det är match igen. Tyvärr kontrar Indianerna per omgående och när hemmalaget tar en blytung femetta i heat 6 är det inte kul att vara på “Hea”. Peter Karlsson drar på sig en touch the tape i det efterföljande heatet men Laguta står på sig i omstarten och tar hem heatet efter tuff kamp med Antonio Lindbäck. Med tio poäng upp känner vi ändå att det fortfarande finns chans, då går Michelsen och Karlsson ut och tar en riktigt fin femetta och vi har endast 6 pinnar upp igen!

Ett bra paussnack killarna emellan hjälper tyvärr inte. Eklöf/Henderson åker på en femetta i baken direkt i det första heatet efter paus och uppförsbacken har gått från den på Carlavägen till Vilstabacken. Vi ger inte upp för det utan försöker allt i vår makt att återta poäng och komma ifatt. När Protasiewicz/Lindgren kör in 4-2 i heat 13 är matchen dock körd, sedan rinner siffrorna iväg. Indianerna vinner matchen med 54-36. Siffrorna speglar dock inte riktigt matchen. Indianerna var helt klart det bättre laget och visar att man hittar runt riktigt bra på sin hemmaoval. Våra killar bjuder dock upp till riktigt bra kamp och det är snuskigt bra speedway vi får se emellanåt. Grigorij Laguta och Niels-Kristian Iversen bjöd de drygt 4000 åskådarna på speedway i absolut världsklass i de två heat man stötte på varandra. Det var riktigt hård, men fair speedway mellan de båda kombattanterna. Och i heat 7 byter samtliga fyra förare plats med varandra in i andra böj, det är inte ofta man får se!

Nu borstar vi av oss denna match och ser fram emot dubbla möten mot Rospiggarna från Hallstavik. Kommande veckas hemmamatch (14/7) tillsammans med den tidigare uppskjutna bortamatchen som körs veckan efter (21/7) kan mycket väl bli det som avgör om vi tar oss sig till slutspel eller tar tidig semester. Efter gårdagens omgång innehar Piraterna den sista slutspelsplatsen med sina 4 poäng, sedan kommer Ikaros Smederna med 4 poäng, Rospiggarna med 4 poäng och sist Lejonen med 3 poäng. Medvind kan vara på väg mot Eskilstuna – Pawel Przedpelski läker på bra och kanske, kanske ställer upp i den första deltävlingen av årets JVM som körs på lördag. Kör Pawelek där och det känns bra är det inte omöjligt att underbarnet från Torun kör på tisdag. Vi återkommer givetvis med mer kring detta så fort vi vet något.

Ett stort tack till er smedfans som tog sig till Kumla igår för att stötta laget. Ni visar återigen vilka som är Sveriges bästa speedwayfans!

Indianerna 54
1. Antonio Lindbäck 6+1 (3,1′,1,1)
2. Fredrik Lindgren 8+1 (2′,3,2,1)
3. Piotr Protasiewicz 13 (1,3,3,3,3)
4. Artem Laguta 4+1 (0,2,1,1′)
5. Niels-Kristian Iversen 13+1 (3,3,2,3,2′)
6. Mikkel Bech 6+1 (2,2′,0,2′)
7. Joel Andersson 4+1 (1′,F,0,3)

Ikaros Smederna 36
1. Przemyslaw Pawlicki 5+1 (1,1,1′,2)
2. Kenni Larsen R/R
3. Grigorij Laguta 11 (3,3,0,2,3,0)
4. Peter Karlsson 6+2 (0,2′,2,TT,2′,0,0)
5. Mikkel Michelsen 9 (1,0,2,3,0,2,1)
6. Linus Eklöf 5+1 (3,1′,0,1)
7. Daniel Henderson 0 (0,0,0)
Publik: 4022