Mikkel Michelsen: “Vi har ett riktigt starkt lag igen”

Mikkel Michelsen, den 23-årige dansken, blev klar för sin sjätte raka säsong i Eskilstuna Smederna i höstas. Nu är vi inne i mars månad. Michelsen har redan börjat kört några träningsvarv redan och på frågan om hur hans analys lyder av fjolårssäsongen säger han följande:
–  Ja 2017 var fantastiskt. Vi kom som underdogs och vann allt. För mig själv så kände jag mig lite upp och ner. Jag kände att jag fick kämpa mer hemma i Eskilstuna, men så är det ibland. På bortaplan tycker jag att det var helt okej, säger Mikkel Michelsen till klubbens hemsida.

Michelsen hade ett poängsnitt på 1,387 i Elitserien (slutspel inkluderat). Exkluderar vi slutspelet, kommer han ha ett ingångsnitt på 1,456 till den kommande säsongen. Dansken är överlag nöjd med sin säsong, i de olika ligorna han kör i – men han vet vad han behöver förbättra.
–  Överlag är jag nöjd, men vet att jag behöver förbättra vissa saker. Så jag spenderar lite mer tid och pengar, på att bli bättre på vår hemmabana.

“Det är mer uppskattat än vad de flesta tror!”

Mikkel gör 2018, den sjätte säsongen i Eskilstuna Smederna. Dansken kom från Dackarna till säsongen 2014 och har sedan dess varit en publikfavorit i klubben. Mikkel, som fyller 24 år i augusti medger att han varit med om allt med klubben och samtidigt vill han lyfta fram föreningens alla funktionärer.
–  Som jag har sagt många gånger har jag gått igenom allt med Smederna. Dåliga resultat, nära att gå i konkurs och nu SM-guld. Att se hur långt vi har kommit i de fem år jag varit klubben är fantastiskt. Klubben i allmänhet är fantastisk, fantastiska människor, bra fans och många volontärer. De tillbringar en galen mängd timmar varje vecka, för att se till att vi kan tävla. Det är mer uppskattat än vad de flesta tror!

Till den kommande säsongen, kommer Michelsen göra några förändringar. Något man ständigt behöver göra för att kunna ta sig framåt.
–  Jag kommer att ändra få saker, till exempel min utrustning, mig själv fysiskt och psykiskt, säger Michelsen och lyfter fram sina mål för den kommande säsongen.

–  Jag missade SEC och GP Challenge de två senaste åren. Skulle jag lyckas med det i år skulle jag bli väldigt lycklig!

“Stödet vi fick både hemma och borta var galet”

Från att gå som underdogs 2017, så kommer nog en hel del människor att lägga guldtipset på Eskilstuna Smederna. Michelsen tror att laget har stora chanser över den kommande säsongen och ser fram emot att bli lagkamrat med Fredrik Lindgren och Niels-Kristian Iversen.
–  2017 var fantastiskt på alla möjliga sätt, det var som en saga. I år är det lite mer press men jag tror att vi har ett riktigt starkt lag igen. Särskilt när “Freddie” (Fredrik Lindgren, reds. anm) och “PUK” (Niels-Kristian Iversen, reds. anm) kommer in i laget. Så jag kan inte se någon anledning att inte vinna igen, men det är en lång säsong. Det handlar inte om att vara bäst hela säsongen, utan att vara bäst när det gäller.

Avslutningsvis, är det något du vill hälsa fansen?
–  Jag vill tacka för allt stöd 2017. Stödet vi fick både hemma och borta var galet och jag hoppas att få se detsamma denna säsong om inte mer. Och jag vill ge Smedfans ett särskilt omnämnande, ni är galna på ett bra sätt så fortsätt med vad ni gör, så ses vi på Gröndal!