Jepsen Jensen ser fram emot säsongen: “Jag tycker laget ser starkt ut”

Michael Jepsen Jensen kom till Eskilstuna till den föregående säsongen och tog över ansvaret som lagkapten, efter Magnus ”Zorro” Zetterström. Dansken landade på ett poängsnitt på 1,393/poäng per heat (slutspelet inkluderat) i en säsong som slutade med ett efterlängtat SM-guld.
–  Vi hade en positiv känsla genom hela säsongen och vi visste att vi, på pappret, inte hade det starkaste laget men att vi säkert kunde åstadkomma något roligt. Vi gjorde vårt bästa och arbetade tillsammans som ett lag och efter matchen i Motala klickade allt och vi tog oss till ytterligare en nivå, säger Jepsen Jensen till hemsidan och fortsätter.

–  Jag hade personligen ett tufft år i Sverige, men Jerker och de andra förarna fortsatte tro, så jag satsade mycket på min roll som kapten och jag tror att det tog mycket av fokus bort från mina egna prestationer. Vi hade en stor respekt bland oss och det är mycket viktigt för att bygga förtroende mellan förarna.

Jepsen Jensen, var en av förarna, som sannerligen klev fram i finalen mot Elit Vetlanda – och vi alla vet ju hur det slutade. Den 26-årige dansken ångrar inte klubbytet till Eskilstuna.
–  Det var bra. Jag är väldigt glad över mitt byte. Klubben är väldigt professionell och det är många människor som lägger ner ett stort arbete vilket ledde till klubbens framgångar förra året. Och att se hur klubben arbetar efter guldet har varit väldigt bra. Med en vinst som vår senaste har klubben den bästa chansen att ta allt till en annan nivå – och i mina ögon har de gjort det professionellt. Så jag är väldigt stolt över min första säsong här och hoppas att många fler kommer, där vi kan bygga vidare på vår framgång i fjol.

“Jag vet hur mycket lagarbete betyder, även i speedway”

”Liglad”, som Jepsen Jensen även kallas – var som bekant lagkapten för Eskilstuna Smederna i sin första säsong i klubben. Han medger att det kanske tog lite fokus från hans egna prestation, men att vara en pådrivare i laget alltid kommit naturligt för han.
–  Kaptensrollen har inte påverkat mig personligen för mycket, men trots att jag tittar tillbaka på förra året som jag sa tror jag att det tog mycket fokus från min egna prestation. Kaptensrollen har alltid varit ganska naturlig för mig, eftersom jag har gjort det för mina lag även när jag började på 80cc. Jag vet hur mycket lagarbete betyder, även i speedway – så jag brukar alltid göra så mycket jag kan för laget.

För din egna del, vad känner du att du behöver förbättra för denna säsong?
–  Mitt snitt, haha. Nej, jag måste komma igång från början av säsongen och jag måste lägga lite extra arbete i det. Jag har också ändrat mitt team, så det kommer att bli heldanskt. Så jag har lite mer kontroll också. Sen i intresset i att komma tillbaka till Danmark där jag har samma verkstad, där jag är nära och kan bli bättre. Så jag ser mycket positiva resultat. Min säsong i Danmark och Polen var bra i fjol och till och med för mina enskilda tävlingar gjorde jag det också bra. Så jag gjorde säkert mycket bättre i fjol än för några år sen, säger han och fortsätter.

–  Sverige måste funka för mig också och jag ska se till att det blir den här säsongen för just det.

“Vårt lag ser väldigt bra ut och vi har många bra förare”

Egna individuella mål för 2018, har naturligtvis Michael också. Han hymlar inte om att han vill tillbaka in i GP-serien och som bekant var han ju inte vidare långt ifrån att lyckas kvalificera sig in till i år. Men då var det mekaniska problem, som gjorde att han inte kunde utmana hela vägen.
–  Mitt huvudsakliga individuella mål för säsongen är GP-kvalet, jag missade det förra året på grund av ett problem med fjädringen på min framgaffel. Det förlorade trycket i ett av heaten. Jag tog mig faktiskt till starten men eftersom mitt framhjul låg emot stänkskyddet hela tiden så kunde jag inte köra cykeln ordentligt och fick därför inte några poäng i det heatet. Jag behövde två poäng för att vara med i serien den där säsongen, så det är utan tvivel mitt huvudsakliga mål.

–  Bortsett från det är det viktigaste mina prestationer för mina klubbar. Det är där jag kommer att bygga mig själv och mitt självförtroende. Och det är faktiskt ett av åren, som jag ser det nu, där jag har störst chans att ta mitt lag till en bättre nivå och lyfta min egna prestation.

Till denna säsong återförenas du med Fredrik Lindgren. Vad kan han tillföra laget?
–  Jag gjorde några säsonger med han i Målilla och Fredrik var alltid positiv. Jag är säker på att han kommer bidra för att få laget i rätt riktning.

Fredrik Lindgren, Niels-Kristian Iversen, Krzysztof Buczkowski och Alexander Woentin är nya namn i det Eskilstuna Smederna som skall ta sig an säsongen 2018. Lagkaptenen, tycker att laget ser spännande ut inför säsongen som är drygt två månader bort.
–  Jag tycker laget ser starkt ut. Så gör vi arbetet från start och jobbar på kemin och jobbar som ett lag, kör som ett lag, i inledningen av säsongen så kan allt hända.

Och på frågan om det är realistiskt att sikta på guldet även denna säsong, så är svaret glasklart.
–  Det tycker jag. Om alla gör sitt jobb som förra säsongen och inte bara tänker på sin egna prestation, så kan vi helt klart göra något bra. Alla vi möter kommer att lägga ner fokus på oss nu, men vårt lag ser väldigt bra ut och vi har många bra förare, som jag tror kan göra jobbet som krävs. Men det tar tid att jobba på lagarbetet och det kommer vara en viktig del i inledningen av säsongen.

Avslutningsvis, är det något du vill hälsa fansen?
–  Jag vill bara tacka för all backning och support under det föregående året! Och att ni var på plats på Fristadstorget efter vår seger. Det var fantastiskt. Tack så mycket och hoppas vi alla ses snart!