Inför: Indianerna – Ikaros Smederna

kumla, supporter, fans

Imorgon är det dags för årets roligaste bortamatch – Indianerna i Kumla. Vi har riktigt fina minnen från den härliga racingbanan på Sannahed, såväl från 2013 som 2014. Med ett enormt stöd slog vi ut Indianerna ur kvartsfinalserien 2013 och 2014 var vi två svängar från att få med oss samtliga poäng, trots avsaknaden av Kenni Larsen, Pawel Przedpelski och inte minst Grigorij Laguta. Situationen imorgon påminner väldigt mycket om fjolårets match, förutom att vi imorgon har ett vassare lag på pappret med oss. Se till att göra 2015 minst lika kul som de tidigare åren: färga första böj rött i ett hav av smedfans. Fixar ni det på läktaren kommer vi göra allt för att fixa det på banan! #allatillkumla

Indianerna är liksom tidigare år tippade att vara ett av de två finallag som gör upp om bucklan i höst, och hittills lever man upp bra till det favoritskapet. Vi återfinner närkingarna högst upp i tabellen, just före sin tippade finalmotståndare i Elit Vetlanda. Inför säsongen gjorde man ett riktigt kap i ryssen Artem Laguta, lillebror till vår Grigorij. Artem var nära att skriva på för oss men valde Kumla och Indianerna i sista sekund. Efter en strulig inledning där Artem blivit sjuk i sista sekund, saknat visum och så vidare har den lille ryssen nu kommit igång ordentligt. Antonio Lindbäck är en annan anledning till att Indianerna går som tåget för tillfället. Anton har hittat körglädjen igen och är utan tvekan en av världens hetaste speedwayförare i år. En fjärdeplats i EM-deltävlingen i Torun senast följdes upp med avancemang till GP Challenge från VM-semifinalen i Riga, och sist men inte minst – guldet i lag-VM i Danmark! Indianerna har fått göra en förändring i truppen. Rory Schlein råkade ut för en riktigt vådlig olycka och tvingas stå över resterande del av säsongen. Den lovande danska junioren Mikkel Bech ersätter.

Ikaros Smederna åkte på dubbla smällar hemma mot Elit Vetlanda förra tisdagen. Pawel Przedpelski kraschade illa redan i sitt första heat och fick föras till sjukhus i ambulans. Den unge polacken bröt nyckelbenet och fick en lättare hjärnskakning. Ett skärrat men hårt kämpande Ikaros Smederna tog sedan upp jakten på det stjärnspäckade gänget från Vetlanda och var inte alls långt ifrån att roffa åt sig en poäng eller två. En debuterande Przemyslaw Pawlicki (12 poäng) och en superhet Mikkel Michelsen (9+2) gjorde att siffrorna skrevs till 49-41 till bortalaget. Tyvärr får vi klara oss utan både Kenni Larsen och Pawel Przedpelski till Kumla. Ett stort avbräck givetvis. Men som ni minns var vi två svängar från att plocka med samtliga poäng från Kumla i fjol, detta utan nämnda förare men också utan Grigorij Laguta. Får Peter Karlsson till det likt fjolårets match (17+1 poäng) samtidigt som Michelsen (2+1) och lagkapten Zetterström (1+1) tar ett par pinnar till kan det bli en riktigt rolig match imorgon kväll!

Indianerna – Ikaros Smederna
Elitserien, omgång 9, tisdag 7 juni kl. 19:00

Indianerna
1. Antonio Lindbäck
2. Fredrik Lindgren (K)
3. Piotr Protasiewicz
4. Artem Laguta
5. Niels-Kristian Iversen
6. Mikkel Bech
7. Joel Andersson
Lagledare: Daniel Andersson Bäckström

Ikaros Smederna
1. Magnus Zetterström (K)
2. Kenni Larsen R/R
3. Grigorij Laguta
4. Peter Karlsson
5. Mikkel Michelsen
6. Linus Eklöf
7. Przemyslaw Pawlicki
Lagledare: Jimmy Jansson & Stefan Jarl

#allatillkumla