Inför: Ikaros Smederna – Piraterna

ikaros smederna, laget

Ikväll kommer Piraterna från Motala på besök till Eskilstuna Motorstadion. De gör det med en purfärsk hemmaförlust från igår när den tidigare uppskjutna matchen mot Elit Vetlanda kördes. Ikaros Smederna åker för sin blott andra seger för i år. Förlusten borta mot Dackarna innan lag-VM-uppehållet sved som ett bromsbett, så räkna med att det är sju fruktansvärt taggade killar på solsidan av depån ikväll!

Piraterna har inlett säsongen 2015 helt okej. Gårdagens förlust hade man nog inte kalkylerat med dock. Den regerande världsmästaren Greg Hancock hade en blytung afton på Motala Arena och mäktade endast med fem pinnar på sina fem uppsittningar. Man har ett sparkapital som snart finns tillgänglig dock. Darcy Wards avstängning löper nämligen ut i helgen vilket innebär att australiensaren finns tillgänglig för Andersson Skill och gänget från och med nästa match. Wards snitt höjdes dock av Svemo så sent som i maj, långt efter att trupperna var spikade. Detta kan få konsekvensen att vi återser den dubbla regerande svenska juniormästaren Fredrik Engman för sista gången i pirat-väst i år. Engman passar helt plötsligt inte in med det snitt han har i och med den ofrivilliga höjningen av Wards dito. Engman slåss givetvis lika mycket om en plats i laget som vem som helst och vill nog gärna visa Stefan Andersson Skill ikväll att det är honom man ska satsa på i fortsättningen. Notera att vi återser både den regerande världsmästaren (Hancock) och den regerande juniorvärldsmästaren (Pawlicki) hos Piraterna ikväll!

Ikaros Smederna åkte som sagt på en oskön smäll nere i Målilla precis innan uppehållet. Firma Jansson/Jarl hade hoppats på både en och två poäng med sig hem till Eskilstuna, men det ville sig inte riktigt. Vi har nu borstat av oss den matchen och ser fram emot kvällens drabbning med ett leende på läpparna. Under uppehållet har vi flera förare som visat god form i andra länder. Vi har Magnus Zetterström som fortsätter ånga på i den polska ligan, liksom Mikkel Michelsen som verkar trivas ypperligt i sin nya polska klubb. Vi har dagens födelsedagsbarn Pawel Przedpelski som är i en fruktansvärd form just nu. “Pawelek” slog till med dunder och brak i lördagens EM-premiär och körde riktigt snyggt hem andraplatsen bakom Nicki Pedersen. En vinst ikväll kan innebära att vi går upp på slutspelsplats. Så se till att ta med dig en kompis eller sju till kvällens drabbning så ska vi ge de där Piraterna en match de sent kommer glömma! Kom an kom an pirater..

Ikaros Smederna – Piraterna
Elitserien, omgång 7, tisdag 23 juni kl. 19:00

Ikaros Smederna
1. Grigorij Laguta
2. Magnus Zetterström (K)
3. Pawel Przedpelski
4. Kenni Larsen
5. Mikkel Michelsen
6. Linus Eklöf
7. Peter Karlsson
Lagledare: Jimmy Jansson & Stefan Jarl

Piraterna
1. Greg Hancock (K)
2. Jonas Davidsson
3. Piotr Pawlicki
4. Bjarne Pedersen
5. Chris Holder
6. Victor Palovaara
7. Fredrik Engman
Lagledare: Stefan Andersson Skill

Grindarna öppnar 17:30
Matchstart 19:00

Entrépriser
Vuxen, 170kr
Ungdom 17-19 år/pensionär/studerande, 130kr
Ungdom 12-16 år, 50kr
Barn 0-11 år, Gratis

Sittplats huvudläktare, 30kr
Program, 30kr
Parkering, Gratis

Slipp köerna – förköp din biljett!
Biljetter köper du via Tickster.com eller på Carinas Kafé i Stadsbiblioteket i Eskilstuna

Ta Speedwaybussen ut till matchen!
Tuna Trafik kör från Sporthallen med avgång 17:15 och 18:00.
Bussarna går tillbaka till stan ca 15 minuter efter sista heatet.
Endast 20kr tur och retur.