Ikaros Smederna sänkte Piratskeppet

IMG_8994

Ikaros Smederna med en stekhet Grigorij Laguta och en pånyttfödd Peter Karlsson körde över Piraterna från Motala ikväll. Redan efter fem köra heat hade vi en ledning med 10 poäng. Trots ihärdigt toppande av piratledningen var det inget snack om saken. Slutsiffrorna skrivs till förkrossande 54-36. Vinsten innebär att vi klättrar upp på den fjärde och sista slutspelsplatsen.

Vi vill börja med att tacka vår trogna och underbara publik. Som ni såg om ni följer oss via de olika sociala medier vi finns på hade vi sol och sommarvärme ute på Eskilstuna Motorstadion hela eftermiddagen. Strax innan grindarna skulle öppna fick någon vädergud för sig att lätta på trycket, och det var inget dåligt tryck den lättade på. Detta gjorde att vi fick en fördröjning på cirka 30-35 minuter. Efter hårt arbete av våra ideellt arbetande funktionärer var det en riktig kanonbana vi fick till.

Det såg från början ut att kunna bli en riktigt spännande och jämn kamp ute på Eskilstuna Motorstadion. Den regerande världsmästaren Greg Hancock fullkomligt flög iväg från start när tejpen gick upp i det första heatet. Sedan var det Ikaros Smederna för hela slanten. Linus Eklöf stod för en kanoninledning med två raka femettor. Den första i par med Peter “PK” Karlsson när våra reserver mötte Piraternas dito i heat två, sedan tillsammans med Mikkel Michelsen mot Fredrik Engman och ex-världsmästaren Chris Holder! Vi höll en stabil tiopoängsledning ända till heat nio. Piraterna lyckades då med en toppning och kör in sin enda femetta för kvällen. Ikaros Smederna kontrar dock per omgående och vi går till en förkortad korvpaus med ett betryggande poängövertag.

I det andra reservheatet för kvällen får vi återigen ett poängövertag via firma Karlsson/Eköf och när Kenni Larsen spräcker Piraternas toppning i det efterkommande heatet är matchen mer eller mindre avgjord. Dagens födelsebarn, Pawel Przedpelski dödar sedan matchen i det efterkommande heatet när han fullständigt flyger iväg från Greg Hancock och Bjarne Pedersen. Eftersom att vi har en hyperviktig bonuspoäng att åka om i returen var det grymt viktigt att fortsätta hålla fullt fokus trots att matchen redan var avgjord. Det var inga problem alls för Jansson och Jarls mannar. Vi avslutar matchen med en fyrtvåa via Laguta/Michelsen och sedan en underbar femetta via Laguta/Przedpelski i det femtonde och sista heatet. Vi tar alltså med oss hela 18 pinnar till Motala den 25 augusti!

Även om Grigorij Laguta och Peter Karlsson sticker ut rent poängmässigt så är det en gedigen laginsats ikväll. Trots att lagkapten Magnus “Zorro” Zetterström har en lite tyngre kväll än väntat peppar och manar han på sitt manskap i depån som vanligt. Mikkel Michelsen fick den svåra uppgiften att köra i väst #5. Mikkel ställdes mot antingen Chris Holder, Greg Hancock eller Piotr Pawlicki i samtliga sina heat, ibland till och med två av dem, och kör in godkända 5 pinnar. Dansken var även riktigt nära att passera Greg Hancock precis vid mållinjen i det enda heat gästerna hade poängövervikt ikväll. Kenni Larsen visade att han absolut inte vill stå åt sidan och följa matchen via Svemos direktuppdatering. Larsen kör in totalt 9+1 och såg ruskigt taggad ut redan inför matchen. Peter Karlsson har haft en tung inledning på säsongen och hittade äntligen rätt. Trots ett kedjebrott kör PK in hela 12 pinnar ikväll. Kvällens stora behållning är utan tvekan Linus Eklöf. 26-åringen från Torshälla gör en av sina bättre matcher för Ikaros Smederna. Som grädde på moset går han ut och slår Chris Holder i kvällens fjärde heat.

Kvällens vinst innebär att vi klättrar upp till en fjärdeplats i tabellen, vilket också betyder att vi just nu innehar den sista slutspelsplatsen.
Nu suger vi på denna karamell i några dagar, sen laddar vi om inför matchen mot de regerande svenska mästarna Elit Vetlanda som kommer på besök nästa tisdag (30/6). Kom gärna ut och kolla in våra framtida stjärnor som har hemmamatch på lördag. Tävlingen startar 11.00 och kostar inte en spänn att se.

Ikaros Smederna 54
1. Grigorij Laguta 12+2 (2,3,2′,3,2′)
2. Magnus Zetterström 2+1 (1′,1,R)
3. Pawel Przedpelski 9+1 (1′,2,0,3,3)
4. Kenni Larsen 9+1 (2,1′,3,3)
5. Mikkel Michelsen 5 (3,1,0,1)
6. Linus Eklöf 5+2 (2′,2′,0,1)
7. Peter Karlsson 12 (3,3,3,3,R)

Piraterna 36
1. Greg Hancock 11+2 (3,3,1′,2′,2,0)
2. Jonas Davidsson 0 (R,0)
3. Piotr Pawlicki 12+1 (3,2,3,1′,2,1)
4. Bjarne Pedersen 1+1 (0,0,1′)
5. Chris Holder 6 (1,2,1,2,0)
6. Victor Palovaara 6+1 (1,2,1′,0,2)
7. Fredrik Engman 0 (0,0,0)
Publik: 2371