Ikaros Smederna mosade Lejonen

Peter Karlsson PK, Mikkel Michelsen

Ikaros Smederna åkte ner till Gislaved med kniven mot strupen då vi var tvungna att vinna kvällens match mot Lejonen. Det var dock aldrig något snack om saken. Efter fem femettor på de tio första heaten var det klart redan i paus vilket lag som skulle ta hem matchen. Lejonen spottade visserligen upp sig efter paus, men var aldrig i närheten av poäng. Vi skriver slutsiffrorna till förkrossande 55-35 i smedfavör. Drömmen om slutspelet lever således vidare.

Visserligen slutade de första två heaten oavgjort, men sen var det inget snack om saken. Ikaros Smederna mosade de tama lejonen och hade efter sju körda heat redan kört in fyra femettor och ställningen var 29-13. I det nionde heatet slår Rafal Okoniewski till och tar hemmalagets första trepoängare, men till ingen nytta då hans parkamrat Mathias Thörnblom halkar efter och slutar sist. Vi konstaterar vid paus att vi återigen är så där fruktansvärt heta från start ikväll igen, likt hemmamatchen mot Piraterna. Vi vet att vi är fruktansvärt svårslagna om vi hoppar iväg från start, vilket vi klart och tydligt visade innan paus. Vi har ett par riktigt fina heat som visar hur stor lagmoralen är i detta lag. Ett gott exempel på detta är när Przemyslaw Pawlicki slår av på rakorna för att vänta ifatt Peter Karlsson som är hårt uppvaktad av Linus Sundström i kvällens sjätteheat. En fröjd för ögat att skåda!

Efter paus har vi kanske lite svårt att tagga till igen, även om samtliga är med på att matchen inte är klar riktigt ännu. Lejonen roffar faktiskt hem två heat i rad direkt efter paus med 4-2 och krymper avståndet något. Kenni Larsen och Grigorij Laguta kör riktigt snyggt hem vår sjätte femetta i det fjortonde heatet, sedan avslutar Lejonen med att återigen plocka hem 4-2 vid kvällens sista heat.

Några saker som är värda att notera efter matchen:
* Mikkel Michelsen tar 8+2 = 10 poäng och får ändå inte nomineras till det femtonde heatet (två av lagets tre bästa poängplockare för kvällen inkl. bonus får nomineras)
* Lagkapten Magnus “Zorro” Zetterström får äntligen vara med och vinna när han kör bra
* Kenni Larsen tar 10+1 poäng i sin andra tävling efter sin svåra skada men är ändå inte helt nöjd efter matchen då han nollar i det sista heatet
* Grigorij Laguta plockar fullt med sina 11+1 på fyra heat
* Rafal Okoniewski tappar endast tre poäng ikväll, från väst 5
* Lejonen toppade inte en enda gång
* Vikarierande GP-föraren Peter Kildemand tar smått blygsamma 4 poäng

Ett stort tack till våra underbara fans som tagit sig ner till Gislaved för att stötta laget. Ni är helt underbara!

Nu njuter vi ett par dagar av denna kalasvinst och laddar sedan om inför kommande match hemma mot Dackarna. Vi behöver fortfarande vinna och plocka hem bonusen (16 poäng upp). För att göra detta behöver vi Eskilstunas stöd. Se till att ta med kompisen, kompisens kompis, mamma & pappa, mormor & morfar, farmor & farfar, grannen, grannens granne, frugan, maken, älskarinnan, älskarinnans kompis så ser vi till att fylla Eskilstuna Motorstadion i ett rött hav och ger oss faan på att ro hem de där tre lagpoängen vi behöver. Kom igen nu Eskilstuna, nu visar vi vad vi går för!

Lejonen 35
1. Peter Kildemand 4 (2,1,1,0)
2. Pontus Aspgren 2+1 (1’1,0,0)
3. Linus Sundström 6+1 (1,1,1′,2,1)
4. Kacper Gomolski 3 (M,0,2,1)
5. Rafal Okoniewsi 12 (2,3,3,1,3)
6. Mathias Thörnblom 6+1 (2,1′,0,3)
7. Oliver Berntzon 2+1 (1′,0,0,1)

Ikaros Smederna 55
1. Przemyslaw Pawlicki 12+1 (3,3,1′,3,2)
2. Peter Karlsson 4+1 (0,2′,2,0)
3. Kenni Larsen 10+1 (3,2′,2,3,0)
4. Mikkel Michelsen 8+1 (2′,2′,3,1)
5. Grigorij Laguta 11+1 (3,3,3,2′)
6. Magnus Zetterström 10+1 (3,3,0,2′,2)
7. Linus Eklöf 0 (0,R,0)
Publik: 1532