Eskilstunakillar tar över Norra Speedwayalliansen

Eskilstunakillarna Alexander Edberg, 27, och Johannes Wahlberg, 22, tar över Norra Speedwayalliansen den kommande säsongen. Edberg som till vardags jobbar som säljare har meriter från en nyligen avslutad speedwaykarriär. Alexander kommer att assisteras av Johannes Wahlberg, som till vardags jobbar med mediaproduktion och har ett gediget speedwayintresse.

Duon kommer nu att börja bygga det lag som kommer representera Norra Speedwayalliansen i Allsvenskan 2019. Norra Speedwayalliansen är ett kombinationslag som Eskilstuna Smederna, Masarna och Rospiggarna har tillsammans.
–  Vi kommer att ha en stram budget och vara underdogs i ligan. Det kommer att passa oss bra! Men naturligtvis ser vi gärna att flera vill vara med på den här resan. Det här kommer vara ett lag som värnar hårt om svensk speedway, säger Alexander Edberg och får medhåll av Johannes.

– Vi kommer vara underdogs och jag är övertygad att det kommer att bli en rolig säsong. Jag och Alexander kommer komplettera varandra bra. Alexander kan det tekniska och förhoppningsvis kan jag tillföra en liten mer taktisk hjärna i vissa skeden under matchernas gång, säger Johannes Wahlberg.

Dessutom kommer samtliga hemmamatcher köras på Eskilstuna Motorstadion.
–  Vi vill bygga upp ett genuint intresse kring det här laget och det är viktigt för oss att ha en fast hemmabana. Det är något vi har varit tydliga med, säger Alexander Edberg.

Första föraren i Norra Speedwayalliansen 2019 hoppas vi kunna släppa inom kort.