Efter tretton säsonger – Stefan Jarl tackar för sig

Efter tretton år som lagledare i föreningen, så är en era över. Stefan Jarl, 39, väljer nu att tacka för sig till den kommande säsongen efter en lång och trogen tjänst i föreningen.
– Det här är ett beslut som växt fram under slutet av säsongen. Har varit grymt svårt att till sist bestämma sig för det. Jag har vridit och vänt på det fram och tillbaka. Men motivationen finns inte för att vara lagledare 2019, säger Stefan.

Lagledarkarriären inleddes 2003 för Smedernas Division 2-lag. Säsongerna 2004-2007 hade han ansvaret över Team Bikab med Jerker Eriksson. Samma Jerker som han fick avsluta med två raka SM-guld med.
– Det kändes helt rätt när Jerker äntligen gjorde comeback i Smederna. I klubben där allt började för oss, tillsammans. Det var i precis rätt tid också. Laget och klubben behövde något nytt efter att Jimmy slutade. Att jag sen fick avsluta (?) min karriär med två guld tillsammans med honom är en osannolik saga egentligen, säger Stefan Jarl.

“Jarlen”, som han även kallas kom in 2011 i Eskilstuna Smedernas representationslag. Då styrde han skeppet tillsammans med Jimmy Jansson fram till 2016. Därefter blev som nämnt ovan – en återförening med Jerker Eriksson som avslutades med två raka SM-guld.
– Givetvis rankar jag gulden högt. Men det finns något speciellt med alla säsonger. Som i början på karriären när jag var lagledare i Team Bikab. Man lärde sig otroligt mycket då. Eller som när Jimmy och jag tog laget tillbaka till Elitserien hösten 2012. Det kändes oerhört stort då. Jag är så otroligt glad för alla säsonger jag gjort.

Framöver kommer mer tid för familj och vänner att vara prioriterat för “Jarlen”.
– Det kommer inte att hända något speciellt egentligen. Jag ska ge min familj och mina vänner lite mer av min tid och försöka ha en vår och sommar utan några ”måsten”. Smederna har varit och kommer alltid att vara en stor del av mitt liv. Jag slutar inte att vara Smed, jag ska bara inte vara lagledare 2019. Jag kommer såklart att försöka se så många matcher som möjligt live. Både med Smederna i Elitserien och Norra Alliansen i Allsvenskan.

Något du vill tillägga?
– Jag vill givetvis tacka alla för allt. Klubbkamrater, förare, ledare, funktionärer, domare, sponsorer och inte minst all publik! Men det största tack av alla måste givetvis gå till mina två lagledarkollegor Jimmy och Jerker. Utan er två hade vi aldrig tagit några guld till klubben! Jag är oerhört tacksam för all tid vi haft ihop genom åren, avslutar Stefan Jarl.

Tack för allt, Stefan!