Alexander Woentin: “Givetvis vill jag vara med och bidra”

I går blev det klart att Alexander Woentin, 17, ansluter till Eskilstuna Smederna. Woentin har under den gångna säsongen tillhört Elit Vetlanda. Dessutom blev han svensk juniormästare och utöver det var han med i årets JVM-serie.

Först och främst, varmt välkommen till Eskilstuna Smederna!
– Tack så mycket! Jag ser verkligen fram emot nästa säsong.

Woentin, har under säsongen varit i Eskilstuna ett par gånger. Bland annat har han kört Division 1, men inte minst stod han för en bra insats i Junior VM-kvalet som kördes på Motorstadion.
– Jag gillar verkligen banan. Det är en av mina favoriter för att det finns många olika spårval, säger Alexander.

Som nämnt ovan, stod Alexander för en fin insats under JVM-kvalet. Tyvärr räckte det då inte för avancemang, men det var tillräckligt för att arrangerande One Sport skulle ge han wildcardet. Tävlingen i Eskilstuna minns Alexander väl och ser fram emot att representera Eskilstuna Smederna.
– Det verkar vara en riktigt kanonklubb. Jag blev bra bemött och fick mycket hjälp av Jimmy Jansson under JVM-kvalet.

“Det är riktigt bra drag kring speedwayen i Eskilstuna”

Din säsong har ju varit fantastisk på många sätt, trots att det kanske inte blivit jättemycket körning. Vad krävs för att du ska kunna utveckla detta?
– Det gäller att få förtroende från klubben och få chansen att köra. Det gör ju förhoppningvis att min utveckling går framåt, säger Alexander och beskriver sig som förare och individ.
– Som förare är jag en som ger 100% i fyra varav. Jag ger aldrig upp och som person är jag väldigt tävlingsinriktad men oftast väldig lugn.

Vad kommer bli roligast med att komma till Eskilstuna Smederna till 2018?
– Det är riktigt bra drag kring speedwayen i Eskilstuna med mycket publik och stort intresse kring sporten. Det verkar vara riktigt bra stämning och go i laget!

Du skrev på ett tvåårskontrakt med klubben. Berätta lite om tankarna!
– Klubben gav mig ett erbjudande på två år och det känns som dom vill satsa på mig och ge mig chansen, säger Alexander som har sina visioner och mål klara för säsongen 2018.
– Givetvis vill jag vara med och bidra och göra mitt bästa för att försvara guldet. Jag ska göra allt för att försöka etablera mig i Elitserien och försvara mitt JSM-guld och även försöka kvala mig in ytterligare en JVM säsong.